in

Suomen Sanna Marin olla maailman nuorin pääministeri

Spread the love

HELSINKI, Suomi – Sanna Marinin, 34, odotetaan olevan maailman ensimmäinen pääministeri, joka vannoo valan tällä viikolla Suomessa, sen jälkeen kun puolueensa on viikonloppuna valinnut virkaansa.

Koalitiohallituksella on viisi puoluetta, joista neljää johtavat naiset, ja Mar tuki heitä nyt. Naiset alle 35-vuotiaiden naisten joukossa, jotka suomalaisten poliitikkojen mukaan ovat erittäin tärkeitä, merkitsee uuden poliitikkojen sukupolven syntymistä Pohjoismaissa, joka on puolustanut naisia ​​vuosisatojen ajan.

“Viime viikko on ollut todella mahtava”, hän kertoi toimittajien mukaan Helsingin Sanomat, suosittu ranskalainen sanomalehti. Tämä on aika aloittaa lasten etsiminen tulevaisuudessa. Tässä tarvitaan toimien toteuttamista kaikkien hallitusten sanamuotojen ulkopuolella. “

Sosiaalidemokraattisen puolueen lainsäätäjät äänestivät entisen liikenneministerin Marinin virkaan. kriittinen viikko, jonka pääministeri Antti Rinne erosi hänen velvollisuutenaan kuljettaa miehistöä.

Vaikka Rinne jatkaa puolueen johtajana, parlamentin odotetaan vahvistavan Marinin pääministeriksi tiistaina perustuen siihen, kuinka muut lainsäätäjät nimittivät ministerinsä. Vannoessaan hänestä tulee toistaiseksi Suomen pääministeri ja valtion pääministeri.

Vasemmistotaktivisti Marin on ollut parlamentin jäsen vuodesta 2015. Hän aloitti poliittisen uransa vuonna 2012, kun hänet valittiin eteläiselle Tampereen neuvostolle. Viimeksi hän oli kuljetusministeri Rinnen hallituksessa.

Toisena herralle Kun Rinne jätti poissaolon aikaisemmin tänä vuonna, hän auttoi puolueen johtamisessa maan voiton voittoon.

Suomen pääministeri vuosina 2014 – 2015 Alexander Stubb jakoi Twitterissä, että naisten johtama hallitus “osoittaa, että #Suomi on moderni ja vauras maa”.

Hän kirjoitti: ”Joskus sukupuoli ei ole ongelma hallituksessa. Nyt nämä ovat edelläkävijöitä. “

Unionin viidestä naisesta neljä on alle 35-vuotiaita. Kysyttäessä hänen iästään pääministerin tehtävän ilmoittamisen jälkeen Marin toisti usean kerran sanomansa: Iällä ei ole merkitystä.

“En ole koskaan ajatellut omaa ikääni tai rotuani”, hän sanoi mukaan valtakunnallinen lehdistötiedote YLE. “Mielestäni syyt, joiden vuoksi olen osallistunut politiikkaan, ja asiat, joihin uskovat ihmiset uskovat.”

Hän kuvasi myös poliittista tilannetta, jossa hän kirjoitti kirjeitä, jotka hän oli tilannut ennen sapattia, pyytäen heitä auttamaan. Hän lisäsi, että hän oli hyötynyt terveellisestä elämäntavasta koko elämänsä ajan, etenkin “vaikeina aikoina”, ja sanoi pitävänsä tärkeänä.

“Minun on oltava turvallinen vauva, koulutuksensa ja toteutettava unelmani” hän kirjoitti. “Kaikkien tukeminen tässä on tehnyt minusta poliittisen.”

Marin uudelle roolille on saatu maailmanlaajuista huomiota, mutta Helsingin yliopiston politologian professori Anne Holli sanoi, että se ei ollut yllätys Suomessa, jossa naisten edustajat parlamentissa ovat olleet vahvoja vuosikymmenien ajan.

Vuonna 1983 pidetyissä vaaleissa naisten osuus paikoista oli 30 prosenttia. Vuoden 2007 vaaleihin mennessä he olivat yli 40 prosenttia lainsäätäjistä, ja on 47 prosenttia parlamentissa, joka aloitti tänä vuonna.

“Meillä on paljon poliittisia naisia, ja olemme olleet poliittisesti tasapuolisia yli 35 vuoden ajan”, Holli sanoi. “Luulen, että tätä odotetaan pian.”

Hän sanoi myös, että näille nuorille poliiseille kiinnitettiin huomiota. “Kukaan ei ole soittanut minulle, kun siellä oli nuoria miesjohtajia”, hän sanoi.

Herra Holliher kertoi olevansa nuori Marin ja muut hallituksensa johtajat, jotka olivat itse asiassa epätavallisia omalla paikallaan.

“Se on sukupolvenvaihto”, hän sanoi.

Marin sai johtoäänestyksen rajoitetulla marginaalilla, ja hänen taitonsa testataan maan siirtyessä työneuvottelujen ja lakkojen mahdollisuuksiin. Hänen esimiehensä Rinne erotettiin pian sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut suunnitelmasta leikata työntekijöiden palkoja pitämällä tukipartnerinsa, Keskuspuolueen, hän sanoi, että se lakkasi luottamasta häneen.

Vaikka hän eroaa, unionin puolueet ovat edelleen toivottomia: Marinin sosiaalidemokraattinen puolue on Suomen suurin puolue, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja Ruotsin kansanpuolue.

Sosiaalidemokraattinen puolue äänestää ensi kesäkuun kokouksessaan nähdäkseen jatkaako Rinne puolueta vai voittaako Marin vai joku muu. Mitä monet tutkijat ovat sanoneet Marin voi voittaa puoluejohtamiskilpailun.

Marin johdolla olevan koalitiohallituksen odotetaan jatkavan priorisointia ja toimintaa hyvät säätavoitteet, etsivät Suomea edustamaan politiikkaa vuoteen 2035 mennessä.

Helsingin yliopiston valtiotieteen apulaisprofessori Tuomas Yla-Anttila sanoi, että Marinin esiintyminen pääministerinä on mielekästä maassa, mutta heijastaa myös sukupuolten tasa-arvon muutosta.

“Olemme pitkään olleet tilanteessa, jossa Suomessa oli vain miehiä, täällä on naisia, joskus he menevät toiseen suuntaan”, hän sanoi osoittaen kaikkien naisjärjestöjen johdolle.

Hän kertoi myös, että Marinin nuori oli auttanut häntä saamaan tukea demokraattiselta puolueelta, koska hän näytti muuttuvan ja luopuvan poliittisesta edustajastaan. Rinne. Hän lisäsi, että hänen ikänsä oli tärkeämpi politiikassa kuin hänen seksuaalisuutensa.

“Puolue haluaa myös pääministerin”, hän sanoi. ”Hänen vanhempi ikä on tärkeämpi kuin nainen. Uuden uuden poliittisen aikakauden edustaminen. “

Turun yliopiston parlamentaarisen tutkimuksen keskuksen vanhempi tutkija Jenni Karimaki kertoi, että monella tapaa rouva Marin oli luonnollinen valinta. Hän on puolueen toinen varapuheenjohtaja ja aiemmin toiminut pääministerinä tehtävissä, jotka olivat aiemmin julkisia bannereita.

“Nyt tarvitaan nuoria naisia ​​valta-asemissa”, Karimaki sanoi ja lisäsi, että monet muut nuoret naiset, monet naiset, astuivat virkaan huhtikuun vaaleissa.

Karimaki kertoi Marin ilmoitti myös demokraattien uudelle alulle odottaa ja edustaa “demokratian vahvistamista”.

“Nyt kuva muuttuu, millaiset ihmiset voivat pitää ylimmän aseman”, hän sanoi.

Johanna Lemola Helsingistä ja Megan Specia Lontoosta.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Parantava juhla

Topony’s Chemony – The New York Times