in

Asiakirjat paljastavat Yhdysvaltain virkamiehet Hajotettiin sisällissodassa Afganistanissa

Spread the love

Selittäessään, millainen sota oli vuonna 2009, Barnett Rubin, josta tuli Yhdysvaltojen erityisedustajien Afganistaniin ja Pakistaniin vuosina 2009-2013 vanhempi neuvonantaja, kuvaili amerikkalaista lähestymistapaa hyvin erityisellä tavalla. “Mutta meillä oli tekemisissä [vastaleikkaus] siirtomaavallan kanssa”, hän sanoi vuoden 2017 haastattelussa.

Washington Post ilmoitti, että uusi todistus perustui Pentagon Papers -kirjaan, mutta se erottui myös 7000-sivuisesta Vietnamin sodan tutkinnasta, joka perustuu hallituksen sisäisiin tietueisiin, joita pidetään salassa, kunnes New York Times ja The Post julkaisivat sen vuonna 1971.

Päinvastoin, The Post kuvaa uusia asiakirjoja kokeiluihin, jotka tehtiin vuosina 2014–2018 ja joissa käytettiin ensimmäistä päähenkilöä Afganistanin rakennuksen jälleenrakentamiseen julkisen lausunnon laatimiseksi oppineista kokemuksista. . “Noin 30 CD-levyä kyselylomakkeista on tallennettu sanoista sanalle -tileihin”, Post sanoi. “Loppuosa on yhteenveto keskustelusta: sivut ja esseet ihmisiltä, ​​joilla on eri asemat keskustelussa, kaukaisista paikoista edistyneimpiin.”

Vuodesta 2001 lähtien Afganistanissa on tapettu yli 2200 amerikkalaista sotilasta, satojen kanssa sotilaita tukeneista liittoutuneista maista. Vuodesta 2014 lähtien, kun Pentagon on virallisesti ja päättäväisesti “lopettanut operaatiot” asettanut armeijan Afganistaniin, yli 50 000 afganistanilaista sotilasta on kuollut. Ja sotilasmenot ovat maksaneet Yhdysvalloille yli miljardin dollarin.

Yhdysvaltojen käyttämästä 100 miljardista dollarista Afganistanin jälleenrakentamiseen noin 83 miljardia dollaria on käytetty Afganistanin sotilaiden ja poliisin kouluttamiseen pääministerin mukaan.

“Jos tarkastellaan Afganistaniin käytettyä rahamäärää, huomaat, että vähemmän käytetään tämän maan ihmisten auttamiseen”, sanoi Robert Finn, Yhdysvaltain Afganistanin-suurlähettiläs vuosina 2002 ja 2003. “Lähes kaikki menevät sotaan ja paljon rahaa suunnataan paikallisten sotilaiden koulutukseen ja poliisin koulutukseen.”

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Auttoiko Pete Buttigieg vai saastuttiko mustia ihmisiä South Bendissä?

Caroll Spinney, iso lintu Alter Ego Sesame Street -kadulla, & # 39; Hän kuoli 85-vuotiaana